• ABVL
  • ABVL

ABVL

Aanslaan en Begeleiden van Lasten (ABVL) VCA SOG.

Voor wie?

De cursus voor mensen die in installaties en constructies lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen waarbij de last door middel van een kraan met machinist wordt verplaatst. De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief kleine equipment, zoals elektromotoren en onderdelen van constructies van beperkte omvang. 

Wat wordt er geleerd?

Op de juiste, veilige en verantwoorde wijze lasten aanslaan, verplaatsen en begeleiden en hiervoor de juiste voorbereidingen treffen in samenspraak met de machinist van de kraan.

Wat wordt er behandeld in de cursus?

Theorie

  • Arbo-wet
  • Normen en richtlijnen
  • Veiligheid
  • Aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten, het verplaatsen van lasten, bijzondere hijspunten, hijsen van lasten, hijsplannen, communicatie en positie en begeleiding.
Praktijk
  • Voorbereiding (veiligheidsregels, selecteren materialen en middelen, transportweg)
  • Uitvoering (communicatie, aanslaan, plaatsen en verplaatsen van lasten met een kraan met machinist in een installatie/constructie, veiligheid en vakkundigheid).

Wordt er een examen afgenomen?

De cursus Aanslaan en  Begeleiden van Lasten (ABVL) wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen conform de eisen opgenomen in de Opleidingsgids VCA SOG.
 
Wat voor soort certificaat krijgt de deelnemer?

Na het met goed gevolg afleggen van het theorie en praktijk examen krijgt de deelnemer het VCA SOG certificaat Aanslaan en begeleiden van Lasten. Tevens ontvangt de deelnemer naast het certificaat ook een pasje.
 
Hoe lang is het certificaat geldig?

Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt opgenomen in het centraal diploma register op de website https://cdr.ssvv.nl  
 
Waar wordt de cursus gegeven?

Deze opleiding wordt verzorgd op onze trainingslocatie in Werkendam.
 
Wanneer wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt regelmatig gegeven op onze opleidingslocatie in Werkendam. Voor actuele cursusdata klikt u hier of u neemt contact met ons op via e-mail:  opleidingen@kap-advies.nl  of  telefonisch 0183 - 40 59 51. U kunt natuurlijk ook het contact formulier invullen.
 
Hoe lang duurt de cursus?

De cursus wordt verdeeld over drie dagen.
Dag 1 : Theorie training
Dag 2 : Praktijk training met aansluitend theorie examen
Dag 3 : Praktijk examen

Hoe lang duurt het examen?


Theorie-examen: 45 minuten, Praktijkexamen minimaal 1 uur.
 
Heb ik een vooropleiding nodig?

Geldig diploma B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.
 
Geldt er een  minimale leeftijd?

Op deel te kunnen aan de opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn.
 
Wat is nodig tijdens de cursus?

Geldig legitimatiebewijs, Veiligheidsschoenen, Werkkleding, Veiligheidshandschoenen, Veiligheidshelm en Veiligheidsbril.
 
Wat kost de opleiding?

€ 1.095,= per persoon.

Genoemde prijs per persoon is gebaseerd op aanmelding van 1 deelnemer in een cursus. Bij meerdere deelnemers kunnen wij voor u een passende aanbieding maken. Neemt u hiervoor contact met ons op via “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183 - 40 59 51.

Prijs is inclusief  training, cursusboek, koffie, thee, lunch, theorie examen VCA SOG, praktijk examen VCA SOG. Prijs is exclusief b.t.w.
 
In welke taal wordt de opleiding gegeven?

De opleiding wordt standaard in het Nederlands verzorgd. De cursus kan ook in andere talen gegeven worden, vraag ons naar de mogelijkheden.
 
Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail:  opleidingen@kap-advies.nl  of  telefonisch 0183-405951.