• Keuze hulp
  • Keuze hulp
  • Keuze hulp

Keuze hulp

Keuzehulp voor de juiste opleiding


VVL-H (Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschap)Als er alleen lasten door middel van handhijsgereedschappen zoals takels, balkklemen en loopkatten worden verplaats kan worden volstaan met een VVL-H opleiding.

Met een VVL-H opleiding mogen dus geen lasten worden aangeslagen en verplaatst door middel van kranen. Hiervoor de opleiding ABVL nodig.

De VVL-H is een 3 daagse opleiding en bedoeld voor personen die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties en werkplaatsen lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen. Het gaat om lasten van beperkte omvang die alleen verplaatst kunnnen worden met handhijsgereedschap.

ABVL (Aanslaan en Begeleiden van Lasten)
De 3-daagse ABVL opleiding is bedoeld voor personen die lasten moeten begeleiden met behulp van een kraan met machinist. Indien in installaties en constructies lasten moeten worden aangeslagen en verplaatst of overgepakt moeten worden vanuit een kraan door middel van kettingtsakels, loopkatten en balkklemmen is hier de opleiding VVL-H voor nodig.

Combi opleiding VVL-H en ABVL.
De 3-daagse combi VVL-H & ABVL opleiding is bedoeld voor personen die lasten moeten begeleiden met behulp van een kraan met machinist en ook in installaties en constructies lasten moeten aanslaan en verplaatsen of overgepakken vanuit een kraan door middel van kettingtsakels, loopkatten en balkklemmen.

Meer informatie

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183 - 40 59 51.